Akupunkturens urinblære meridian

I forbindelse med din akupunktur uddannelse skal du, blandt mange ting, lære akupunkturens urinblære meridian at kende.

Tallene i den følgende gennemgang henviser til figuren herunder. 

akupunktur-uddannelse-urinblære-meridian

Akupunkturens urinblære-meridian starter ved inderste øjenkrog i punktet Jingming, U.B.1 (1). Derfra stiger akupunktur meridianen op over panden og løber parallelt med Du-meridianen op over issen (2). Svarende til issens højeste punkt (vertex) får meridianen kontakt til punktet Baihui, Du 20 (3).

I dette punkt går en gren fra og løber ned til tindingeregionen (4). I det videre forløb får meridianen kontakt til og kommunikerer med hjernen (5). I nakkeregionen deler akupunktur meridianen sig op i to parallelle baner, der søger nedefter (6). Den inderste af de to baner løber ned parallelt med columna vertebralis (rygsøjlen) (7). Den når frem til lænderegionen (8), hvor den søger ind i kropshulen via muskulaturen langs rygsøjlen (9). Denne dybe gren får kontakt til nyren (10) og ender i urinblæren (11), der jo er akupunktur meridianens tilknyttede organ. Den overfladiske del af akupunktur meridianen søger ned over korsbenet (12), sædepartiet og lårets bagside for at ende i knæhasen (13).

Den yderste af de to grene, med udspring i nakken, løber lodret ned parallelt med skulderbladets mediale kant (14). Den passerer igennem sædepartiet og forbi Huantiao, G.B.30 (15). Det videre forløb af akupunktur meridianen går ned på den laterale del af lårets bagside (16), for at mødes i knæhasen med meridianens anden gren (17). Herfra løber akupunktur meridianen ned til benet (18) og videre nedefter til bagsiden af den yderste malleol (19). Herfra drejer den ned og frem under 5. metatarsal knogle (20) og når ud til lateral siden af lilletåens spids, svarende til punktet Zhiyin, U.B.67. Det er i dette punkt, at akupunkturens urinblære-meridian får kontakt til Nyre-meridianen (21).