Akupunkturens 12 regulære meridianer

Her finder du en række artikler om akupunkturens 12 regulære meridianer

Meridianer er de områder, hvor igennem Qi (energi) og blod cirkulerer. I kroppens indre forbinder de sig med zang-fu organerne (de kinesiske organer) Svarende til kroppens ydre forbinder de sig med kropsoverfladen, hvor også akupunktur punkterne findes. Akupunktur punkterne er således specifikke afgrænsede områder på kroppens overflade. Det er igennem akupunktur punkterne, at meridianernes og zang-fu organernes Qi (energi) transporteres til kropsoverfladen.

Når legemet angribes af en sygdom, er det muligt at behandle denne sygdom i et dertil svarende akupunktur punkt på kropsoverfladen. Igennem dette akupunktur punkt er det således muligt, at regulere meridianens qi og blod.

I dette afsnit finder du en række artikler der beskriver fordelingen af de 12 mest anvendte meridianer på kropsoverfladen (= de 12 regulære meridianer)

Hver af de 12 akupunktur meridianer har sit eget forløb på kropsoverfladen. Generelt sagt er de tolv regulære meridianer fordelt symmetrisk på højre og venstre side af kroppen. Imellem de tolv regulære meridianer findes tre yin meridianer, som løber fra brystet til hånden. Der findes tre yang meridianer, som løber fra hånden til hovedet.

Der findes tre yang meridianer, som løber fra hovedet til foden og der findes tre yin meridianer, som løber fra foden til abdomen og brystet.